Zoeken
  • Hannah de Blaeij

Gedachtes

Tijdens een gastcollege over ondernemerschap aan studenten van Inholland nodigde ik de ondernemers in spé uit om een ballon op te blazen en er rustig op te gaan zitten.

Stel hé, ik zou JOU die vraag stellen. Wat gaat er dan door je heen? ‘Dat kan toch niet?!’, is een veelvoorkomende gedachte. Bang dat hij klapt? Het is interessant eens stil te staan bij jou eerste gedachtes. Zijn ze helpend of belemmeren ze je?


Je gedachtes beïnvloeden namelijk je gevoel, en je gedrag. En dat maakt bijvoorbeeld of je ergens wel of niet voor gaat.


Het kan dus wel; zitten op een opgeblazen ballon. Zelfs met de voetjes van de vloer. Toets jouw overtuigingen daarom eens aan het hier en nu. Gelden ze nog?


En als je gedachtes je verder helpen; gaaf! Doe er meer van. Zo niet, buig ze om naar een helpende variant. Dan is er zoveel meer mogelijk!


Geïnteresseerd in een gastcollege/workshop voor jouw studenten of collega’s? Over persoonlijk leiderschap, gedrags- en communicatiestijlen, sterktes of ondernemerschap. Laat het me weten!

1 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

Online spirit

Onderuitgezakte lijven, zwarte schermen en ongemakkelijke stiltes. De nachtmerrie van menig online facilitator. Maar ook vanachter een scherm kun je betrokkenheid en motivatie stimuleren. De afgelopen