OVER MIJ

“Ga maar, jouw pad volgt vanzelf.”

Ik ben Hannah. Mensen motiveren om met nieuwsgierigheid naar zichzelf en anderen te kijken, vind ik het mooiste wat er is! Dat vergroot begrip. Ik geloof sterk in verbinding door dialoog. En in teamwork, want samen kunnen we de wereld plezieriger maken.

Daarom help ik mensen ontdekken wat hen raakt en waar ze sterk in zijn. En motiveer ik hen dat succesvol in te zetten voor zichzelf én hun omgeving. Je kunt vaak zoveel meer dan je denkt! 

Sterktes, verbinding en persoonlijk leiderschap zijn mijn thema’s. En wat mij betreft altijd met veel plezier! Mijn manier van werken is oprecht, betrokken en levendig, waardoor mijn trainings- en coachingssessies een persoonlijk en open karakter hebben.

“Je kunt vaak zoveel meer dan je denkt.”
Daar stond ik dan. Aan de voet van Mount Rainier, een 4.392 meter hoge vulkaan in Californië. Op nog geen 50 meter bij mij vandaan was het toilet en het lukte me maar niet de energie op te brengen daar heen te lopen. Ik keek weer omhoog naar de prachtige top met eeuwige sneeuw. En het enige wat ik dacht was ‘hoe kom ik boven’? Maar écht, hoe dan?!

Ik voelde me aardig gebroken. Eerder dat jaar verhuisde ik na twee jaar San Francisco terug naar Nederland. Ik verbrak een lange relatie, moest vanwege een blessure mijn favoriete sport gedag zeggen en mijn moeder was ongeneeslijk ziek. Tel daar de jetlag bij op en je kunt je vast voorstellen dat ik niet overliep van energie. En als ik het al niet eens op kan brengen om mezelf naar de wc te bewegen.. hoe kom ik dan in hemelsnaam op ruim vier duizend meter hoogte?

Maar we gingen. Eenmaal in het basecamp ging om 12 uur ’s nachts de wekker.. stijgijzers onder, pikhouweel in de hand, headlamp op en een ferme high five. We liepen onder de meest heldere sterrenhemel die ik ooit gezien had. Genietmomentje. Maar, de kou sloeg toe, mijn benen werden zwaar en ook mijn ademhaling kreeg ik maar niet onder controle.. Ik had het zwaar en wilde opgeven. Waarom doe ik dit eigenlijk? Dit is maximaal afzien. Ik kan dit niet.

We besloten even te pauzeren en werden getrakteerd op de meest magische zonsopkomst ooit. Wow. Ik besefte me hoe uitzonderlijk mooi de natuur is en hoe waardevol het is dat ik dit samen met vrienden mag ervaren. Dat gaf energie en we besloten verder te gaan. Naarmate we verder kwamen, merkte ik dat mijn lichaam sterker werd en mijn hoofd meer gefocust. Mijn vertrouwen nam toe; ik kan dit!

Of we de top hebben behaald? Nee. Vlak voor het moment suprême stak er een sneeuwstorm op. We konden de top bijna aanraken. Wat moesten we nu? We waren niet zo ver gekomen om op te geven. Dit was ons moment! Toch besloten we om te keren; het gevaar werd gewoonweg te groot. En waar ik een enorme teleurstelling had verwacht, kon ik er de humor wel van inzien. “Komt mevrouwtje helemaal uit Nederland aangevlogen en wil en zal per se de top beklimmen?” Niet alles is maakbaar.

De les die ik heb geleerd is dat je vaak zoveel meer kunt dan je denkt. En dat geldt niet alleen voor het letterlijk beklimmen van een berg. Ook voor de lessen die het leven je toegooit. Want ook de moeilijke momenten die ik aan het begin beschreef, heb ik steeds beter een plek kunnen geven. Door het vertrouwen op en het bewust inzetten van mijn sterkten. En zodra je dat weet, straal je dat uit. Dat is wat ik jou ook gun; stralend vertrouwen in jezelf. In wie je bent, waar je voor staat en wat je kunt. Met mijn trainingen en coaching motiveer ik anderen dan ook graag het beste uit zichzelf te halen!

©2019 door Hannah de Blaeij

Algemene voorwaarden | Privacyverklaring

KvK: 72341130 | Btw-id: NL001771910B71