top of page
Trainingen: Over mij

Dit is mijn verhaal

Hoe zou het zijn als jij volledig jezelf kan en mag zijn? Als je vol vertrouwen durft te doen wat je raakt, in je leven en je werk? En je niet langer zo onrustig voelt? Dat wil je. Maar hoe? Je stapt steeds weer in dezelfde valkuilen, loopt tegen vastgeroeste patronen, hoge verwachtingen of spanningen aan. En je weet niet hoe je die moet doorbreken. Als (team)coach en trainer ga ik je helpen!

 

Jarenlang was mijn antwoord op werkelijk alles hard werken en m’n best doen. Een rit in een rollercoaster deed me inzien dat ik er met een schepje bovenop dit keer niet kwam. Ik ontdekte dat dingen ook gebeuren als ik meer zou vertrouwen. Ik neem je mee in mijn verhaal.

Ik wilde het verschil maken

Al van jongs af aan was ik bezig met grote levensvragen als ‘waarom zijn we hier?’. Toen ik op mijn 15e met ons gezin mijn eerste verre reis maakte, raakte ik eindeloos verwonderd over de wereld om mij heen. Ik was vastbesloten er positief aan bij te dragen.

 

Bij een internationale organisatie dacht ik mijn droombaan gevonden te hebben. Dít was impact maken. Toch begon er na een tijdje iets te knagen. Terwijl mijn team zich hard maakte voor het welzijn van olifanten in Azië of de bescherming van kinderen in de Dominicaanse Republiek worstelden we met werkdruk en met elkaar.

Trainer, coach en teamcoach
Trainer, coach en teamcoach

Toen viel het kwartje

Samen met mijn toenmalige partner verhuisde ik voor twee jaar naar San Francisco. Tegen mijn verwachtingen in vond ik daar een handbalclub die ik mocht trainen en coachen. Ik genoot van de groepsdynamiek en de lichtjes in de ogen van teamgenoten wanneer er nieuwe inzichten ontstonden. Het kwartje viel! Dit wilde ik blijven doen voor teams en groepen. Zo ontstond de basis voor mijn onderneming.

Dit zette mijn leven op z'n kop

Terug in Nederland kwam ik in een rollercoaster terecht. Mijn moeder werd ongeneeslijk ziek en kwam te overlijden. Na ruim 11 jaar beëindigde ik mijn relatie en door een pittige blessure kon ik mijn hoofd niet leegmaken met sporten. Mijn enige houvast was een aanbod van een functie bij mijn oude werkgever. Na 3,5 jaar werken aan de duurzame ontwikkeling van vakantiebestemmingen begon het wederom te knagen. Ik miste de coaching en training en wilde mensgerichter aan de slag.

Ga maar, jouw pad volgt vanzelf

Ik kreeg steeds meer vertrouwen om ‘gewoon te gaan’. Mijn pad volgt wel. Waar in mijn tienerjaren vooral de loyale scepticus de lakens uitdeelde – ik studeerde hard, had een groot plichtsbesef en vond het onbekende spannend – had ik geleerd te vertrouwen op mijn eigen kunnen. Dus zegde ik mijn baan op en dompelde ik me onder in het boeiende trainers- en coachinsgvak.

 

Ik herinnerde me dat ik de wereld kan veranderen door bij mezelf te beginnen. Mijn moeder zei weleens: ‘Hannah, mooi dat jij je inzet voor mensen ver weg, maar weet dat er hier ook veel te betekenen valt.’ Alsof ze het wist! Ik wilde de dingen kleiner maken en niet alleen maar strategisch bezig zijn. Mijn blik veranderde van ver weg naar dichtbij. Wat raakt me? Wie wil ik zijn voor mezelf en de mensen om me heen? Ik ontdekte dat ik het verschil kon maken door puur mijn eigen pad te volgen. Nu help ik jou om hetzelfde te doen.

Diep vanbinnen weet je het wel

Door middel van coaching en training help ik je om de dingen die je diep vanbinnen al weet helder te krijgen, zodat je volledig jezelf kunt en mag zijn. Met mijn coaching en training draag ik bij aan meer begrip, vertrouwen en verbinding – met jezelf, de ander en de wereld om je heen. Zo wordt de wereld een fijne(re) plek voor ons allemaal.

Trainer, coach en teamcoach
bottom of page