top of page

BOEKENFEEST

"Nog één hoofdstuk..", zei ik jaren geleden. Wat is lezen toch een feest! Hier wat favorieten op een rij.

De kracht van betekenis

De kracht van betekenis

Zo'n boek dat ik met de pen in de aanslag las. Emily Esfahani Smit weet me echt te raken met haar inzichten en prettige schrijfstijl. Ze stelt dat niet geluk maar betekenis het leven de moeite waard maakt. Op basis van inzichten uit de (positieve) psychologie, filosofie, literatuur en talloze gesprekken laat Emily zien hoe zin te geven aan je leven.

De meeste mensen deugen

De meeste mensen deugen

Deze lees ik momenteel..

De moed van imperfectie

De moed van imperfectie

Op basis van haar eigen wetenschappelijk onderzoek, schrijft Brené Brown over compassie vanuit liefde en acceptatie. "Het moedigste wat je ooit zult doen, is op een liefdevolle manier je eigen verhaal onder ogen zien." Op een eerlijke en warme manier moedigt ze de lezer aan om imperfectie en kwetsbaarheid volledig te ervaren. Dat geeft kracht. 

Ikigai

Ikigai

Blue Zones zijn gebieden wereldwijd waar mensen opvallend langer leven. De gemene delers worden in dit boek toegelicht. Het Japanse geheim van een lang, gezond en gelukkig leven is het hebben van een Ikigai. En iedereen heeft zo'n 'reden van bestaan'! De meeste lessen in het boek zijn wel al bekend. Vooral interessant om te zien hoe alles samenkomt en het boek leest prettig weg.

De Fontein

De fontein, vind je plek

Loslaten wat niet en aannemen wat wél van jou is. Dat is verantwoordelijkheid nemen voor je eigen leven. Dit brengt kracht, eigenheid en flair. Op basis van systemisch werk wordt inzicht gegeven in hardnekkige patronen en thema's als (on)schuldig voelen, verantwoordelijkheid nemen, relaties en loslaten. De vraag is; waar verbind jij je mee; dat wat er wel of wat er niet is? Dit boek geeft zoveel inzicht!

Miracle morning

The Miracle Morning

'The Miracle Morning' van Hal Elrod belooft je een ochtendroutine voor een motiverende en inspirerende start van je dag. Flink Amerikaans naar mijn smaak. Ik haalde er wel drie belangrijke learnings uit, waarvan ik er één hier met je deel; ambities kun je alleen behalen als je jezelf ontwikkelt tot de persoon die in staat is om die ambities te behalen. Maak dus van jouw ontwikkeling prioriteit!

Listography

Spirit Listography

Ruim 75 invullijstjes. En niet zomaar lijstjes; ze zijn origineel en zetten aan tot reflectie. Van 'little things I love in life',  tot 'things that were magical the first time I did them' en 'qualities I admire in people I know'.  Het boek brengt een hoop waardevols aan het licht. Lekker voor onder een kleedje met een dampende koop thee. 

Homecamp

Homecamp

Review volgt..

De jongen, de mol, de vos en het paard

De jongeren, de mol, de vos en het paard

'Wat wil je later worden als je groot bent? Lief,  zei de jongen.'

 

Een pareltje, dit hartverwarmende prentenboek vol grote en kleine wijsheden. En tevens de ultieme cadeautip. Voor jezelf, of iemand die je lief hebt.

522x840.jpg

Filosofie voor een weergaloos leven

Review volgt..

De keuze

De Keuze

Review volgt..

Big magic

Big Magic

Review volgt..

bottom of page