top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverHannah de Blaeij

5 TIPS: Afsluiten met een knaller*Sketch [5/2]

Hoe kijken de deelnemers terug op afgelopen periode? Laat ze in groepen terugblikken. Wat hebben ze gedaan? Hoe hebben ze het aangepakt? Wat was de impact? Waar zijn ze trots op? En wat vonden ze het aller allerleukst?


Vervolgens bedenken ze een sketch en delen die met de groep.


Bonus tip: laat je verrassen! Je kunt de sketches sturen naar een bepaalde vorm en als je deze oefening vormvrij insteekt is de kans groot dat er veel creatiefs ten tonele verschijnt.


Zo reflecteerden leden van het jongerenpanel van UNICEF Nederland op hun participatie-reis door terug te blikken op hoe ze het panel binnen stapten en afronden. Een andere groep bedacht een rap waarin alle panelleden werden genoemd en weer een andere groep schreef een songtekst met bijbehorende choreo.

--

Deze tip is onderdeel van een serie tips om samenwerkingen met een knaller af te sluiten. Misschien manage je een projectteam, sta je voor de klas of begeleid je een club jongeren? En wanneer de samenwerking ten einde komt, wil je deze goed afsluiten. Inhoudelijk reflecteren op de geleerde lessen, ja. Maar ook met een feestelijk tintje. Want de groep mag trots zijn op wat ze neer hebben gezet!


“Han, wat kan ik doen?”, die vraag krijg ik vaker. Dus deel ik mijn top 5 tips om samenwerkingen te vieren. Zodat deelnemers bewust zijn van wat ze hebben geleerd en weten hoe ze hun eigen-wijsheden nog meer toe gaan passen.


Benieuwd naar tip 1? Bekijk de post hiervoor.


14 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page