top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverHannah de Blaeij

Lijf & hoofd

Zigzaggend door het bos komen we tot stilstand bij een afdaling vol boomstronken. We kijken naar de lijnen en kiezen een route. Ik sta met mijn neus op de drop en denk; ‘Oei, dat is ongemakkelijk!’ Ik maak me klaar, neem een aanloopje en.. volop in de rem. Jeetje zeg! Waarom zit ik ineens zo stijf op de fiets? Oh mountainbiken; de sport die mij confronteert met mijn fysieke en mentale grenzen. Of positief herkadert; die me uitdaagt in groei ;).


Eerder besprak ik met medecursisten de vooronderstellingen van NLP. ‘Lichaam en geest zijn verbonden met elkaar en beïnvloeden elkaar voortdurend’, luidt er één. En dát was exact wat ik nu ervoer. In plaats van me erover te frustreren, zag ik kans voor een experiment.

Wanneer ik merkte dat mijn gedachtes me beperkten, ging ik positiever denken. Verrek! Gelijk zat ik meer ontspannen op de fiets. En wanneer ik voelde dat mijn schouders zich verkrampten, probeerde ik ze te ontspannen. Op die momenten kon ik ook meer genieten. Van de beweging en van de herfst die langzaam zijn intrede doet. Mijn lijf en hoofd beïnvloeden elkaar overduidelijk.


Heb jij belemmerende gedachtes? Kom in beweging! Of ervaar je ongemak in je lijf? Buig je gedachtes om naar een helpende variant. En voel eens wat dat met je doet. Experimenteerse 🙂0 weergaven0 opmerkingen

Comentarios


bottom of page