top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverHannah de Blaeij

Wijze woorden

Bijgewerkt op: 12 okt. 2020

‘Mooi dat jij je inzet voor mensen ver weg, maar weet dat er hier ook veel te betekenen valt.’ Ik hoor het mijn moeder nog zo zeggen. Al van jongs af aan was ik bezig met grote levensvragen als ‘waarom zijn we hier?’. Toen ik op mijn 15e met ons gezin mijn eerste verre reis maakte, raakte ik eindeloos verwonderd over de wereld om mij heen. Ik was vastbesloten er positief aan bij te dragen.


Bij een internationale organisatie dacht ik mijn droombaan gevonden te hebben. Dít was impact maken. Toch begon er na een tijdje iets te knagen. Terwijl mijn team zich hard maakte voor het welzijn van olifanten in Azië of de bescherming van kinderen in de Dominicaanse Republiek worstelden we met werkdruk en met elkaar.


Ik ontdekte dat ik de wereld kon veranderen door bij mezelf te beginnen. En denk nog vaak terug aan de wijze woorden van mijn moeder. Alsof ze het wist! Ik wilde de dingen kleiner maken en niet alleen maar strategisch bezig zijn. Mijn blik veranderde van ver weg naar dichtbij. Wat raakt me? Wie wil ik zijn voor mezelf en de mensen om me heen? Ik ervoer dat ik het verschil kon maken door puur mijn eigen pad te volgen. Wat vind ik het fijn dat ik als coach en trainer nu anderen mag helpen om hetzelfde te doen.Welke wijze woorden koester jij?

3 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page