top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverHannah de Blaeij

Wereldbeeld

Als ik jou vraag waar jij aan denkt bij vakantie. Hoe groot acht je de kans dat we dezelfde associaties hebben?


Jij denkt wellicht aan zonnestralen op je huid, droge witte wijn op het terras, een plons in helderblauw water. Ik denk gelijk aan mijn backpack, dampende koffie bij ochtendschemer en een heldere sterrenhemel.


Stuk voor stuk hebben we een unieke kijk op de wereld. Gekleurd door onze ervaringen, normen en waarden. Dat wat voor jou zo verdomd logisch lijkt, komt bij de ander niet eens naar voren. En als we al zo anders kijken naar vakanties, laat staan onze kijk op complexere materie.


Jouw wereldbeeld beïnvloedt de keuzes die je maakt. En we roepen zo snel dat die van de ander belachelijk zijn. Stel in plaats daarvan eens wat vragen. Wedden dat je een stuk sneller tot begrip komt. Die verschuiving van 'my way or the high way' naar bewustwording van de blik op de wereld van jezelf en de ander is zoveel relaxter!


Ik geloof dat de wereld flink mooier wordt als we bewust worden van het feit dat we allemaal anders naar dingen kijken. En de NLP Practitioner is daarvoor een fantastische blikopener! Dankbaar voor de gave ontdekkingen die ik heb mogen doen.Hoe kijk jij naar de wereld om je heen?

4 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page