top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverHannah de Blaeij

Waarom ik blij word van opruimen..

Huh?! Are you serieus? Jazeker! Over het algemeen vind ik er geen bal aan hoor. Maar als het om het opruimen van mijn backpack vakantiespullen gaat, vind ik het werkelijk FANTASTISCH . Ik vertel je waarom..


Ik heb net de Tour du Mont Blanc gehiked. Ruim 170km, 10.000hm, 3 landen en dat in 10 dagen. Helemaal ondergedompeld in de natuur & het avontuur ben ik op m’n gelukkigst.

Eenmaal thuis vind ik het heerlijk om met zorg m’n gear uit te pakken, schoon te maken en op te bergen. Ik laat alles nog even door m’n handen gaan. En daarmee glijden ook de herinneringen voorbij. Die ochtend dat we in een fikse storm terecht kwamen en uiteindelijk heel gezellig met een Italiaans stel in het bos schuilden. Het bosbessen walhalla waarin ik moeite had om niet om de haverklap stil te staan om die blauwe lekkernij te plukken. En te proeven uiteraard! Of het sublieme uitzicht op de Mont Blanc dat we met nieuwe vrienden en onder het genot van een flinke pint gadesloegen. Terwijl de zon langzaam achter de bergen wegzakte en de lucht plaatsmaakte voor een heldere sterrenhemel.


Het maakt me zo blij om deze spullen een liefdevol plekje in m’n huis te geven omdat ze me zoveel waardevolle momenten brengen. En door daar aan het einde van de vakantie zo bij stil te staan, vinden de herinneringen een plekje in m’n hart. En stretch ik de vakantie vibes nog even lekker uit.


En jij? Ben je team opruimen-komt-later-wel of team rustig-opruimen-en-inpakken?
0 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page