top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverHannah de Blaeij

Trots!

Het jongerenpanel van UNICEF Nederland denkt en doet niet alleen mee met de collega's, ze hebben ook een eigen project dat ze naar eigen inzicht en vermogen bedenken en uitvoeren.


Dit jaar besloot het panel zich in te zetten voor leeftijdsgenoten in asielopvang - want de omstandigheden daar kunnen en moeten echt beter! Na maanden vol onderzoek, brainstorms, een hackathon, een pilot en doorontwikkeling hebben ze afgelopen woensdag hun project 'Cultuur Mix' officieel gelanceerd.


Cultuur Mix is een spel waarmee kinderen meer leren over het recht op een eigen cultuur. De panelleden kwamen er in hun onderzoek namelijk achter dat kinderen in azc's lang niet altijd trots zijn op hun eigen cultuur. Dat vonden ze jammer, want juist cultuur is een belangrijk onderdeel van je identiteit - van wie je bent. En daar mag je trots op zijn!


Met het spel bereikt het panel ruim 650 kinderen in azc's, mede door een samenwerking met Time4You van Vluchtelingenwerk Nederland en Child Friendly Spaces via UNICEF Nederland.


Tijdens de lancering faciliteerde het panel een quiz waar ze met het publiek in gesprek gingen over de omstandigheden voor kinderen in opvanglocaties en hoe je deze kindvriendelijker kunt maken. Want dat.. een veilige plek om kind te zijn, is waar alle kinderen recht op hebben! En er werden interessante ideeën uitgewisseld.


Afgelopen woensdag zag ik vanaf de zijlijn hoe het panel met elkaar dit waardevolle event hosten en ik voelde zoveel trots.


Trots op deze 15 toppers die elk op hun eigen manier en tempo gegroeid zijn. Trots op hoe ze hun frisse blik, stem en flinke dosis energie in hebben gezet om verschil te maken voor leeftijdsgenoten. En trots op hoe ze positieve impact maken - op zichzelf, elkaar en de wereld om hen heen.


Zij maken de wereld een fijne(re) plek.1 weergave0 opmerkingen

Comments


bottom of page