top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverHannah de Blaeij

Teamwork

Nog nooit las ik een business boek zo snel uit! In de 5 frustraties van teamwork onderschrijft Patrick Lencioni dat teamwork het meeste bijdraagt aan het concurrerende vermogen van een bedrijf. Ik denk dan terug aan mijn handbaltijd. Eén van mijn favoriete trainers zei altijd: ‘de tegenstander kan handbaltechnisch zoveel beter zijn.. als wij beter spelen als team dan is de winst voor ons!’.


Volgens Lencioni hebben de 5 frustraties van teamwork betrekking op vertrouwen, conflicten, betrokkenheid, verantwoordelijkheid en resultaten. Met vertrouwen aan de basis.


Hoe zit dat in jouw team? Geven collega's hun fouten toe? Durven ze om hulp te vragen? En accepteren ze inbreng van anderen op zaken binnen hun eigen portfolio?


Stuk voor stuk onderwerpen die onderdeel kunnen zijn van teamcoaching. In een open en positief klimaat gaan we actief met elkaar in gesprek. In beweging leren teams elkaar beter begrijpen, neemt het vertrouwen, de energie en daadkracht toe en worden sterktes beter benut. Met meer plezier én betere resultaten als gevolg.Benieuwd wat ik voor jouw team kan betekenen? Stuur me een dm.

2 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page