top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverHannah de Blaeij

Symbolen

Het was de bedoeling om te ontspannen. Ik loop door het Haagse bos. M'n pas is ferm en mijn gedachtes dwalen steeds weer af naar een volle lijst to do's. Totdat ik dit prachtige plaatje spot. Ik staar verwonderd naar deze acrobaten en merk een diepe zucht die me in het nu brengt.


Iets verderop zet ik m'n kont in het gras. Nog 'even' check ik mijn telefoon op laatste berichten. Gekriebel aan m'n enkel maakt dat ik opkijk. Zit daar gewoon een big ass libelle op m'n voet! Kolossaal en donderkruin. Ik schrik er een beetje van en jaag 'm vriendelijk doch direct weg.


Wat heeft dit te betekenen? Ik duik weer in m'n telefoon. “De libelle is het teken van luchtigheid. Heb jij dat op dit moment misschien nodig? Transformatie.. helicopter view.. pas op de plaats”, lees ik. Exact die redenen waarom ik ging wandelen. Want terwijl mijn agenda volstroomt met toffe opdrachten, loopt m'n hoofd over van alle details.


Ik ben niet iemand die achter elk natuurverschijnsel een signaal zie. Dan zit er iets in alles en kan ik bezig blijven . Soms mogen dingen er van mij ook gewoon ‘zijn’, zonder extra’s. Maar toen ik in de pikzwarte ogen van die grote fladderaar keek dacht ik; 'jeetje, wat een brutaal ding. Heb je me wat te vertellen ofzo?!'


Nadat ik mijn gedachtes van me afschreef en eindeloos in het niets had gestaard, wandelde ik terug naar huis. Springt er ineens een kikker voor m'n voeten. Niet overal zit iets achter, schiet er door m'n hoofd. Toch verbaas ik me over de beestenboel.


Eenmaal thuis kan ik het toch niet laten. Ik google het symbool van de kikker en ja hoor.. transformatie. Ik weet nog niet waarin of waarheen ik verander maar ik houd jullie op de hoogte!


Ben jij team Symbool of team Amehoela ?6 weergaven0 opmerkingen

Bình luận


bottom of page