top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverHannah de Blaeij

Stemming

Niet alleen het coronavirus is besmettelijk, stemmingen zijn dat ook.


Ik loop langs de lege schappen. Open mijn mobiel en zie het zoveelste push bericht over de verspreiding van het virus. In een app worden tips gedeeld die nog kant, nog wal raken. Even raak ik in paniek. Wat staat ons te wachten?


Achter mij hoor ik iemand tegen het winkelpersoneel zeggen; 'succes hé, in deze gekke tijd'. Het brengt mij terug in het hier & nu. Ik lees over een vrouw die haar praktijkruimte omdoopt tot opvang voor kinderen van mensen die in de zorg werken, zie een actie van Young Impact voorbijkomen om eenzaamheid onder ouderen tegen te gaan en zelf vink ik de laatste boodschappen af voor een vriendin die ziek thuis zit.


Ons gedrag is het resultaat van onze stemming. Dus verander je je stemming, dan leidt dat tot ander gedrag. Een manier om invloed uit te oefenen op je stemming, is focus. Want wat je aandacht geeft, groeit.


Ikzelf probeer zoveel mogelijk weg te blijven van cynische berichten. Want 'voor iedere hamsteraar zijn er 10.000 burgers die hun best doen om verdere verspreiding van het virus te voorkomen', schrijft Bregman. En dat helpt mij vriendelijk & vindingrijk te blijven.


Stemmingen zijn voelbaar, hoorbaar & zichtbaar. In welke stemming zit jij?


4 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page