top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverHannah de Blaeij

Komt het goed?

Bijgewerkt op: 25 apr. 2021

‘Komt het goed?’ Met deze vraag vermoeide ik mijn moeder en toenmalige vriend regelmatig. ‘Tuurlijk komt het goed!’, antwoordden ze dan. Dat wist ik en dat gaf me vertrouwen. Totdat de onrust weer opborrelde.

Nu weet en voel (!) ik zelf dat dingen goed komen. Uiteindelijk.Die bevestiging heb ik niet meer van anderen nodig. Het kostte me bijna 28 jaar om daar achter te komen.

Ik verhuisde een paar jaar geleden met mijn ex naar San Fran en startte daar from scratch. Zonder werkvergunning en dus wilde ik me als vrijwilliger inzetten. Kwam ik even van een koude kermis thuis! De meeste non-profits waren alleen vrijwilligers gewend die een paar uur p/maand hands-on activiteiten deden. Ik heb werkelijk op de deurmat gelegen om mezelf binnen te krijgen. Wat voelde ik me verdrietig, gefrustreerd en ongewenst.

Ook op sociaal vlak voelde ik me besodemieterd. ‘Hey, so nice to meet you! We should have lunch one day.’ Ik dacht dat mijn agenda in rap tempo gevuld werd met gezelligheid in bruisend SF, maar niets was minder waar. Het bleek beleefdheid. Een manier om mij welkom te heten, maar niemand bedoelde dus echt ‘laten we samen gaan lunchen’. Ouch! Dat deed pijn.

Ik weet nog goed dat ik huilend met het thuisfront Skypete.. ik voelde me zo niet op m’n plek.

Dat duurde bijna een half jaar. En toen.. toen kreeg ik de smaak te pakken. Ik had een leuk project en dat breidde zich uit. Speelde handbal, ontmoette andere outdoor liefhebbers en ging elk weekend avontuur tegemoet.

Het mocht even duren.. maar ik heb daar zo’n fantastisch leven opgebouwd. En toen was het voor het eerst dat ik wist; het goed komt. Ik kan van alles aan.

Als ik het even niet meer zo goed weet, helpt het mij terug te blikken op successen. Groot & klein. Want in ervaringen die moeite hebben gekost maar waar je uiteindelijk met trots aan terug denkt, ligt een hoop wijsheid. Hoe heb je het aangepakt? Welke sterktes heb je ingezet? Waar ging je aandacht naartoe? Hoe meer je daar inzicht in hebt, hoe meer je dit voor jezelf in kunt zetten en voor je kunt laten werken.

Want ook jij kunt het. Alles. Altijd. Uiteindelijk.

Welk succes heeft jou veel geleerd?

Trainer en (team)coach

23 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page