top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverHannah de Blaeij

De meeste mensen weten dit niet van mij..

.. maar ik ben niet mijn eigen bedrijf gestart omdat ik per se zelfstandig wilde ondernemen. Wat ik wél wilde was als trainer en coach aan de slag om mensen en teams te versterken. Want daarvan maakt mijn hart een driedubbele salto. Maar hoe dan? Want ik was nieuw in het wereldje en had geen portfolio.


Dat het een gewild wereldje was, ontdekte ik snel. Er was (en is) een beperkt aantal vacatures voor coaches en trainers. En tegelijkertijd zijn er steeds meer mensen die dit boeiende vak beoefenen. I get why! Dus besloot ik vlieguren te maken. Ik schreef me in bij de KvK en haalde mijn eerste opdrachten binnen. Trainer bij Young Impact, een workshop aan gedetineerden over karaktersterktes en een coachingstraject. En zo ging het balletje rollen.


Hoe ik tegen het zelfstandig ondernemerschap aankijk? Ik vind het best bijzonder als ik zie welke organisaties en mensen op mijn pad komen. Stuk voor stuk parels van samenwerkingen en coachtrajecten. Het geeft me energie om van begin tot eind iets te kunnen creëren zonder dat dat binnen een bestaand format van een organisatie ‘moet’ passen. Ik voel me vrij, waardoor er echt ruimte is voor maatwerk, eigenheid, aandacht en kwaliteit.


Maar ik zit niet altijd op een roze ondernemerswolk. Ik mis het samenwerken met collega’s. Ben echt een groepsdier en voel me soms best eenzaam als zelfstandige. Niet alleen mis ik de gezelligheid, maar ik ga ook goed op een gezamenlijke purpose en elkaar versterken in kwaliteiten. Ook de acquisitie kan ik missen als een boer met kiespijn. En toch zou ik het niet anders willen!


Ik ben benieuwd naar ervaringen van mede-ondernemers. Wat zijn voor jou de juweeltjes in het ondernemerschap? En wat juist niet?3 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page