top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverHannah de Blaeij

De halve wereld

🌍 Het was nog geen pauze en de menigte verzamelde zich binnen no-time rondom de bar in de concertzaal. Ik stond er 5 minuten redelijke onopgemerkt met mijn portemonnee in de aanslag, toen iemand me toespeelde; 'brutalen hebben de halve wereld.' Na een lichte duw, kwam ik vooraan te staan. Hoppa!


Goed bedoeld. Die 'helpende' hand. Maar ik stond daar met mijn 14 jaar verbluft. Dit was duidelijk niet mijn manier van aanpak. Ik denk nog vaak terug aan dit moment. Want als 'brutale mensen' de halve wereld hebben, dan heb ik toch de andere helft? Ik zie het probleem daar niet van in.


Brutaal staat volgens de Van Dale voor onbeschoft en zonder respect. En soms lijkt het wel of de vrijpostigen onder ons alles wel even voor elkaar krijgen. Maar waar het prikkelt, valt wat te leren.


Vertel jij jouw wensen en ideeën aan anderen? Wanneer je jezelf durft uit te spreken, versterk je het contact met de ander en kan er eerder met je meegedacht worden. Maar je hoeft niet te schreeuwen om gehoord te worden. Jezelf uiten staat niet gelijk aan brutaal zijn. Houd het dichtbij jezelf ✨.Iedereen ziet de wereld door een andere bril. De hele wereld, er is geen halve.

4 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page