top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverHannah de Blaeij

Dagelijkse rituelen

Bijgewerkt op: 12 okt. 2020

‘Wat voor een dagelijks ritueel doe jij?’, vraagt een vriendin mij. Uhm.. Heel eerlijk? Ik ben eigenlijk niet zo van de dagelijkse vaste ankers. Dat klinkt misschien een beetje gek in deze tijd waar rituelen juist kunnen helpen om grip te krijgen op de wereld. Ik heb echter weinig behoefte aan handelingen die ik dag in, dag uit uitvoer.

.

Ik geloof zeker dat kleine rustpunten in volle dagen belangrijk zijn. Zo heb ik een tijdje elke avond met aandacht mijn planten 🌱 water gegeven, kook ik regelmatig met verse producten 🍅 om uit m'n hoofd en in m'n handen te kruipen en doe ik geregeld een dansje 💃 in mijn woonkamer. Maar deze rituelen doe ik niet per se elke dag, of een lange tijd achter elkaar. Dan wordt het voor mij snel te star.

.

Van moment tot moment. Zo bekijk ik het. Even inchecken. Hoe voel ik me? Waar heb ik NU behoefte aan? Ben ik dan anti-rituelen? Ha! Nee. Voor veel mensen bieden ze een fijn ritme. En ook ik zoek ze op wanneer het even niet zo lekker gaat. Dan zorgen ze voor houvast en stabiliteit. Het gaat me erom bewust te zijn van dat wat voor JOU werkt. En dat, dat is voor iedereen anders. En kan ook verschillen van moment tot moment.

.

Ben jij Team Ritueel of Team Go With The Flow? En wat is jouw favoriete dagelijkse ritueel?8 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page