top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverHannah de Blaeij

Bij twijfel, neem actie

Is vitaliteit jouw grootste sterkte? Dan benader je ervaringen met opwinding en energie. Voor jou is het leven een avontuur; je doet nooit iets halfslachtig/hartig.


Sinds ik weet dat dit één van mijn karaktersterkten is, zet ik hem bewuster in. Zo weet ik inmiddels goed waar ik enthousiast van word. En als ik ergens over twijfel, ga ik op ontdekking. Want alleen al het bedenken en opzetten van een project(je) geeft mij energie. Zo miste ik de bergsportavonturen met mijn vrienden in San Francisco en ging ik op alpinisme cursus in Zwitserland, gaf ik mijn baan op om meer uit mijn sterkten én die van anderen te halen, en challengde ik mijzelf om een maand lang elke dag iets goeds te doen. Het maakt dat ik me verbonden voel. Met mezelf en de wereld om mij heen. En hoewel ik dit nog altijd onwijs spannend vind, ga ik avontuur met meer (zelf)vertrouwen aan. Wat het me oplevert? Een leven vanuit betrokkenheid en een dosis straalkracht.


Benieuwd naar jouw karaktersterkten? Volgens Seligman (voorvechter van de positieve psychologie) zijn er maar liefst 24! En het mooie is, we hebben ze allemaal in ons. In de gratis 5-daagse kernkwaliteiten challenge (her)ontdek je jouw kernkwaliteiten en krijg je handvatten om ze succesvol in te zetten. Schrijf je in via: https://hannahdeblaeij.nl/kernkwaliteiten-challenge/.


3 weergaven0 opmerkingen
bottom of page