top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverHannah de Blaeij

Behandel een ander NIET zoals jezelf behandeld wilt worden

Gister verzorgde ik een online workshop over motivatie aan student coördinatoren van UNICEF Nederland. Zij staan aan de start van een nieuw vrijwilligersjaar. Maar hoe zorg je voor een enthousiast en betrokken team en hoe houd je die team spirit een heel jaar hoog?

Wanneer we samenwerken of samenleven denken we vaak dat we hetzelfde doel voor ogen hebben en dat onze aanpak om daar te komen super logisch is. This is the way to go!


Maar niets is minder waar. We hebben allemaal ons eigen verhaal, eigen verlangens en eigen manieren van doen en communiceren. Niet meer of minder, gewoon anders. En wanneer je de ander puur behandeld zoals jezelf behandeld wilt worden, ga je voorbij aan de eigenheid van die ander. Wat als we de ander behandelen zoals diegene zelf behandeld wilt worden?


En daarvoor moet je met elkaar in gesprek. Met nieuwsgierigheid en een open mind de ander beter leren kennen. Elkaar zien zoals je echt bent, met alles wat daarbij hoort. Deze nieuwe verbinding zorgt voor meer samenhorigheid, een open en eerlijke communicatie, helderheid in de gezamenlijke missie, betere resultaten en meer plezier.


Behandel een ander zoals de ander behandeld wilt worden.. Wat denk jij? Ben je het hiermee eens of oneens?9 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page