top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverHannah de Blaeij

5 tips: afsluiten met een knaller_verzamel eigen-wijsheden [5/4]

Zonde toch? Als met een project en/of samenwerking die tot een einde komt opgedane inzichten verloren gaan. Zorg dat je deze wijsheden verzameld zodat volgende teams erop voort kunnen bouwen!


Zo zijn we met het jongerenpanel van UNICEF Nederland een alumniboek gestart waar panelleden hun fijnste herinneringen, de dingen waar ze trots op zijn, dat wat ze geleerd hebben, tips voor het nieuwe panel en wensen voor alle kinderen en jongeren in Nederland achter kunnen laten.


Bonus tip: laat deelnemers zelf bedenken hoe ze de eigen-wijsheden willen verzamelen of laat ze meewerken aan de vormgeving ervan. Zo heeft een panellid de voorkant van dit alumniboek ontworpen.


Hoe zorg jij voor overdracht van de wijsheid uit jouw groep/team?


--

Deze tip is onderdeel van een serie tips om samenwerkingen met een knaller af te sluiten. Misschien manage je een projectteam, sta je voor de klas of begeleid je een club jongeren? En wanneer de samenwerking ten einde komt, wil je deze goed afsluiten. Inhoudelijk reflecteren op de geleerde lessen, ja. Maar ook met een feestelijk tintje. Want de groep mag trots zijn op wat ze neer hebben gezet!


“Han, wat kan ik doen?”, die vraag krijg ik vaker. Dus deel ik mijn top 5 tips om samenwerkingen te vieren. Zodat deelnemers bewust zijn van wat ze hebben geleerd en weten hoe ze hun eigen-wijsheden nog meer toe gaan passen.


Benieuwd naar tip 1, 2 & 3? Deze vind je hieronder in de blog.


18 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page