top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverHannah de Blaeij

5 TIPS: Afsluiten met een knaller_Complimentendouche [5/3]

Bijgewerkt op: 2 aug. 2022

Wat is er fijner dan een samenwerking met complimenten af te sluiten?! Hier kun je echt mee uitpakken: de letterlijke en figuurlijke afsluiting met een knal!


Alle deelnemers krijgen een ballon gevuld met complimenten die ze boven hun hoofd laten klappen, zodat ze letterlijk en figuurlijk onder een douche vol complimenten staan.


Ik organiseerde dit voor de afsluiting van het jongerenpanel van UNICEF Nederland, en het was feestje!


Extra tip: zorg ervoor dat je de complimenten van te voren bij alle deelnemers ophaalt, stop ze in een ballon (plus wat confetti) en vul deze met helium. De ballonnen kun je gelijk gebruiken als feestelijke versiering van de ruimte.


Ken jij een leuke manier om complimenten uit te delen? Laat het vooral weten, ik ben benieuwd :)

--

Deze tip is onderdeel van een serie tips om samenwerkingen met een knaller af te sluiten. Misschien manage je een projectteam, sta je voor de klas of begeleid je een club jongeren? En wanneer de samenwerking ten einde komt, wil je deze goed afsluiten. Inhoudelijk reflecteren op de geleerde lessen, ja. Maar ook met een feestelijk tintje. Want de groep mag trots zijn op wat ze neer hebben gezet!


“Han, wat kan ik doen?”, die vraag krijg ik vaker. Dus deel ik mijn top 5 tips om samenwerkingen te vieren. Zodat deelnemers bewust zijn van wat ze hebben geleerd en weten hoe ze hun eigen-wijsheden nog meer toe gaan passen.


Benieuwd naar tip 1 & 2? Deze lees je onder deze blogpost.
27 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page