top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverHannah de Blaeij

Strategie

Vrijdagavond. Na een volle dag NLP krijgen we huiswerk mee. 'Zet op de ene kant van je plank iets belangrijks dat je wilt bereiken. Op de ander wat de belemmeringen daarvoor zijn. En neem die morgenochtend weer mee.' Hoe pak jij dit aan?


Ga je gelijk aan de slag? Wellicht slaap je er een nachtje over. Schiet je in paniek. Of denk je last-minute verek! En krabbel je er tijdens de inloop nog wat steekwoorden op. Ga je los in je creativiteit? Is goed, goed genoeg? Of verlies je jezelf in de details?


Mijn strategie; een idee dat resoneert, uitwerken op hoofdlijnen en dan gaan met die banaan. Om te ervaren wat goed voelt en tussentijds bij te sturen.


Het doet me denken aan de vele tochten in de bergen. Belangrijk is om te weten waar je naar toe wilt. Een beeld te hebben van het terrein. Wat zijn mogelijke risico's en welke equipement is er nodig? Zodra de randvoorwaarden in kaart zijn, rest nog een ferme high five. Let's go!


De natuur verrast. Je kunt gewoonweg niet volledig uitdenken wat je tegenkomt op je tocht en hoe jij daarop reageert. Ervaren en meebewegen is key. Onbewust zette ik die strategie ook voor de huiswerkopdracht in.


Oh zo waardevol om je bewust te zijn van jouw strategieën. Zo kun je er (nog) meer gebruik van maken. Of aanpassen waar gewenst.Welke strategieën werken voor jou?


4 weergaven0 opmerkingen

Comentarios


bottom of page