Een ei hoort erbij!

Een ei hoort erbij!

Het moment is daar. Om 06:00 op een parkeerplaats in Frankrijk. Ik ontdoe het gekookte ei van zijn schil. Leg hem op een broodje en versier met wat zout en peper. Precies zoals mijn moeder onderweg naar onze bestemming voor de zomer altijd deed.

Twintig jaar later denk ik nog in geuren en kleuren aan dat moment, ons road trip ritueel. We hadden een nacht doorgetuft, even de benen strekken en de frisse berglucht opsnuiven. En tijd voor het ei. Voor mij een magisch moment. Ik vertel mijn reismaatje er dan ook (weer ;)) met een dikke glimlach op mijn gezicht over.

Rituelen. Hoe klein ook, ze kunnen zorgen voor vertrouwen, betrokkenheid en contact. Ik voelde me genietend van mijn broodje ei weer even verbonden met mijn ouders, zus en broer.

Wil jij meer verbinding in je gezin, met je collega’s of in je vriendenkring? Het hoeft niet grootst te zijn. Onderneem iets met elkaar wat specifiek voor jullie groep is, iets wat je samen creëert en deelt. Sluit bijvoorbeeld de week gezamenlijk af met waar je trots op bent, start de ochtend met een check-in moment of bestel een lekker stuk taart bij de koffie om dat die ene vriendin vindt dat koffie echt niet zonder kan.

#ritueel #verbinding #contact #vertrouwen #herinnering #familie #gezin #samen
hannah

Leave your message