Speelde ik toneel?

Speelde ik toneel?

Ik herinner me mijn 1e training tijdens de opleiding. Ik was die dag wat afwezig. Maar voor de groep straalde ik bevlogenheid & daadkracht uit. Dat was de feedback. Ik was gevleid door het compliment, maar schrok ook dat mijn veranderende energie duidelijk was gezien. Speelde ik toneel? Ik houd niet van ‘doen alsof’. Oprechtheid is voor mij belangrijk. Ik leerde dat je als trainer niet toneel speelt, maar dat je díe kwaliteiten en vaardigheden weet in te zetten die op dat moment nodig zijn. Verhelderend!

Hier dacht ik aan toen ik gister een jonge trainster sprak. Ze wilde zo graag met meer enthousiasme voor een groep staan. Ze vond zichzelf introvert, wilde meer energie uitstralen. Thuis en met vrienden kon ze dat namelijk wel. We keken hoe ze met haar non-verbale communicatie haar verhaal kan ondersteunen, hoe ze in de rol van trainer kan stappen en welke sterktes ze in kan zetten om te inspireren. Maar wel door dichtbij haarzelf te blijven. Want je hoeft niet extravert te zijn om mensen te raken.

Ik wens haar veel plezier bij het ontdekken voor haar unieke trainerstoolkit. En hoop ooit een keer samen met haar voor een groep te staan. Dan gaan we samen in onze eigen kracht staan en motiveren we mensen in beweging te komen!

 

hannah

Leave your message